Založ si blog

O voľbách

 Blížia sa voľby. Opäť. Tentokrát predčasné. Koho voliť je otázka. Ozaj koho ? Keď potrebujem riešiť nejaký problém,  mám sa na koho obrátiť ?  Vraj na poslanca, veď som ho volil. Ale na ktorého ? Slovensko je jeden volebný obvod  so 150 poslancami. Ktorý je teda ten, ktorý sa stará o  to miesto kde bývam, či pracujem ? Zo skúsenosti viem, že keď je niečo spoločné, nikto sa o to nestará. Tak ktorý z tých 150 je ten môj ?

Volil som stranu. Inak sa nedalo. Voliť iba stranu. Stará sa nejaká strana o mňa – voliča – v čase keď ma nepotrebuje ? Vyzerá, že nie. V novinách denne čítam, že sa stará o seba a svojich členov. Po skončení volebného obdobia by som bol rád, keby mi ten, koho som poveril pracovať v môj prospech zložil účty. Bude ich skladať ? Asi nie. Veď ja som sám a strana to je veľa ľudí. Prečo by sa mnoho ľudí staralo o mňa jedného ? Mám  sa prispôsobiť! Nepáči sa mi to. Nepáči sa mi ako mnou zvolení pracujú ! Môžem ich odvolať ?. Vyzerá, že nie. Prečo ? Ja som sám. Strana je veľa. Ako môže  jeden  odvolať veľa ? Aj keď je nás Jeden veľa, odvolať sa nedá ! A  koho odvolať ? Nikto nezodpovedá za mňa. Nikto sa nezodpovedá mne ! Veď Slovensko je  jeden volebný obvod a 150 poslancov zodpovedá za všetko. To znamená  –  za nič.

Koho voliť ? Ktorú stranu ? Malú ? Veľkú ? Asi si zvolím veľkú stranu. Na všetko sa …

Bude to  O.K. ? Asi nie. Zvolia sa sami. Budú pracovať pre seba. Na seba. Ja sa stanem zase nezaujímavý.

Zmeňme volebný systém ! Chcem svojho poslanca ! Chcem ho poznať !Chcem vedieť čo robí pre mňa a moje okolie ! Chcem, aby sa mi zodpovedal ! Chcem ,aby  reálne zhodnotil, čo sa dá a čo sa nedá urobiť a   nesľuboval mi hory – doly.  Chcem, aby patril ku mne, voličovi. Aby poznal svojich voličov a oni poznali jeho. Veď ja si ho  vlastne za to aj platím !

Sme malý národ. Niečo cez 5 miliónov. Na jedného poslanca tak pripadá asi 33 000 obyvateľov  v  priemere. Mohli by sme sa poznať a hlavne vážiť a rešpektovať sa navzájom.

 

Zmeňme volebný systém !

 

Keď je idea dôležitejšia ako človek

04.07.2016

Žijeme vo svete, kde idea je oveľa dôležitejšia ako človek, jeho potreby, zdravie ba dokonca život. V mene idey znásilňujú jedni ľudia iných, aby zmenili svoj spôsob myslenia, prispôsobili sa ich idei, prestali byť slobodní, a tí, ktorí sa tomu bránia, sú považovaní za zlých, nebezpečných a nehodných, lebo práve tá jediná idea je jedine správna a tolerancia [...]

Právo na vzdelanie, či nevzdelanie.

30.05.2013

Právo na vzdelanie. Kde vlastne začína právo a kde končí? Téma školstvo a vzdelanie je v poslednom čase čoraz častejšou témou rozoberanou v masmédiách. Skúsim prispieť do tejto diskusie aj ja. Keď mám právo štrajku znamená to, že mi ho niekto platí ? Musím si štrajk platiť sám. Keď sa skončil apartheid v Juhoafrickej republike černosi získali právo [...]

naše zdravotníctvo

02.11.2012

V médiách sa denne dozvedáme o štrajkoch. Lekárov, učiteľov, robotníkov v továrňach. Poďme trochu k lekárom a sestrám. Na jednej strane požiadavka lekárov zvýšenie platu o stovky percent, na strane druhej sťažnosti na prístup zdravotníckeho personálu k liečeniu nemocných a to dokonca z vlastných radov. Aj moje skúsenosti sú nevalné. Keď pôjdete [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 21:24

K incidentu došlo krátko po tom, ako sa skončil výber 12 porotcov a ich šiestich náhradníkov v procese, v ktorom je Trump obvinený z podplácania pornoherečky.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 22888x
Priemerná čítanosť článkov: 2543x

Autor blogu

Kategórie